Kerstconcert + boekenmarkt

met het Hongaars Koor Amsterdam
en Hongaarse musici

+ boekenmarkt

15 december 2019

Wanneer: vanaf 14.00,
programma begint om 14.45.

Wat: concert + 
+ boekenmarkt met ook Nederlandstalige boeken!

Ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee,
gebak, wijn, fris, hapjes verkrijgbaar.

Location: Goethe Instituut Amsterdam,
Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam, Nederland

Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

Voortbouwend op wat inmiddels een traditie van kerstconcerten in de Salon genoemd kan worden hebben we weer het Hongaars Koor Amsterdam uitgenodigd, dat dit jaar zijn vijfjarig bestaan viert. Het Hongaars Koor Amsterdam presenteert naast de oude favorieten ook nieuwe koorwerken uit de kerstsfeer, Hongaars en internationaal. De muzikale leiding is in handen van Máté Lachegyi.

Daarnaast ook instrumentale muziek: we kunnen luisteren naar het viool-piano duo van Róza  Lachegyi  en Máté Lachegyi en naar Dávid Herman en Máté Lachegyi op de piano, op het programma staan onder meer stukken van Béla Bartók.

Weer een programma voor iedereen, taalkennis is niet nodig! Laat je ook dit jaar in de kerstsfeer brengen door dit mooie concert met Hongaarse muziek en internationale en Hongaarse kerstliederen. Aan de toepasselijke sfeer wordt ook bijgedragen door het Hongaars kerstgebak van Éva, favoriet bij terugkerende bezoekers van de Salon!
Voor wie de boekenmarkt van november gemist heeft, zijn er weer boeken te krijgen, onder meer in het Nederlands vertaalde Hongaarse literatuur! Sla je kerstcadeaus in en steun de Salon.

Onze programma’s zijn ook op Facebook.

Mari Alföldy en de organisatoren


De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat. Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl. Donaties zijn welkom op rekening nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.