Let op, gewijzigde tijd en plaats!!
Kerstconcert

met het Hongaars Koor Amsterdam
en Hongaarse musici
+ boekenmarkt
(Coronatoegangsbewijs, mondkapje, 1,5 m meter afstand vereist!)
11 december 2021, 14.00!

  • Wanneer: 11 december 2021, zaterdag, vanaf 13.30. Programma begint om 14.00.
  • Wat: concert + boekenmarkt met ook Nederlandstalige boeken!
    ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris, Hongaarse hapjes
  • Waar: Verrijzeniskerk, Louis Bouwmeesterstraat 74, Amsterdam!
  • Hoeveel: Bijdrage: 9 euro, t/m 18 jaar: 7 euro

Nieuwe tijd en plaats, maar ongewijzigd programma! Na de onderbreking van vorig jaar hebben we weer het Hongaars Koor Amsterdam uitgenodigd, dat naast de oude favorieten ook nieuwe koorwerken uit de kerstsfeer brengt, Hongaars en internationaal. De muzikale leiding is in handen van Máté Lachegyi.

Daarnaast is er ook weer instrumentale muziek: we kunnen luisteren naar het gitaar-piano duo van Szabolcs Oláh en Máté Lachegyi en andere Hongaarse musici. Daarnaast treden leerlingen van Máté Lachegyi op met stukken uit de serie Voor kinderen van Béla Bartók en andere werken. Er is ook een kort tweetalig literair intermezzo.

Laat je in de kerstsfeer brengen door dit mooie concert met Hongaarse muziek en internationale en Hongaarse kerstliederen. Taalkennis niet nodig!

Als gevolg van de coronamaatregelen van de regering kunnen het evenement niet in het Goethe-Instituut houden. Gelukkig kunnen we uitwijken naar de Verrijzeniskerk, een grote, moderne kerk in de wijk Slotervaart, weliswaar op een gewijzigd tijdstip. We kunnen tot 17.00 in het gebouw blijven. Lijn 2 stopt vlakbij (halte Huizingalaan) en ook lijn 1 en metro 50 zijn niet ver.

Voor wie de boekenmarkt van november gemist heeft, zijn er weer boeken te krijgen, onder meer in het Nederlands vertaalde Hongaarse literatuur! Sla je kerstcadeaus in en steun de Salon.

We verheugen ons op de optredens van de kinderen, het koor en de musici.

Toegang is alleen mogelijk zijn op vertoon van een coronatoegangsbewijs, mondkapje en 1,5 m afstand zijn verplicht.


De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat. Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl. Donaties zijn welkom op rekening nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.