Weer samen!
Hongaarse poëzie in de tuin
tweetalig programma!

27 juni 2021

UPDATE: Registratie van tevoren is niet meer nodig!
Wel vragen we je om thuis te blijven als je coronaklachten hebt of quarantaineplicht hebt. Bedankt!

WANNEER: 27 juni 2021 zondag, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45.

WAT: tweetalige voorstelling
cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris, hapjes verkrijgbaar

WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam, Nederland

BIJDRAGE: Verlaagd entree wegens afwijkend programma: 5 euro

We kunnen weer bij elkaar komen, en het is ook eindelijk zomer! Daarom hebben we het volgende bedacht als afsluiting van het seizoen.

We gaan in de tuin van het Goethe-instituut zitten en iedereen mag zijn favoriete Hongaarse gedicht voordragen, in het Hongaars en/of in het Nederlands. Om te beginnen zal de Hongaars-Nederlandse actrice, theatermaker Petra Ardai enkele gedichten van János Pilinszky voorlezen, in het origineel en in de Nederlandse vertaling die zij samen met de Nederlandse dichter Erik Lindner heeft gemaakt.

Ook Mari Alföldy komt met enkele vertalingen, onder meer van Szabolcs Várady. Jullie bijdragen zijn van harte welkom. Je zou ideeën kunnen opdoen in de adventskalender van Orsolya Réthelyi die ook buiten de adventstijd dienst doet als vindplaats van gedichten met vertaling: https://calendar.myadvent.net/?id=6f3e8c36b43bd1f790ce1c7e3dc38d72&fbclid=IwAR26A9GsNaA43wHoIl6i11fhY4hTp1XhAGsASqamiH8fDYxl8k11hsDnagY

Ook korte prozastukken zijn mogelijk. Aansluitend bij de afgelopen periode heeft Viacheslav (Slava) Sereda al een interessant stuk van Gyula Krúdy uit 1918 uitgekozen over de Spaanse griep van 1918 in Boedapest.

Petra helpt ons ook graag met voorlezen als je liever niet (in beide talen) zelf leest.

We zijn erg blij dat we eindelijk weer live bij elkaar kunnen komen! In verband met de coronaregels, die op 27 juni waarschijnlijk nog van kracht zijn, vragen we jullie om je uiterlijk tot vrijdag 25 juni 24.00 aan te melden voor het evenement via info@magyarszalon.nl of in een comment op Facebook (op ‘Gaat’ klikken is niet voldoende). In verband met de regels kunnen maximaal 50 mensen in de tuin van het Goethe-Instituut.

Ook graag aangeven als je een of meer gedichten meeneemt.

Nu we weer op locatie zijn, hebben we uiteraard weer Hongaarse hapjes. Ook bijdragen in de vorm van eigen baksels zijn welkom, de kosten kunnen worden vergoed en je krijgt gratig entree!


De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat. Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl. Donaties zijn welkom op rekening nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.