Hongaarstalige lezing
van Ferenc Laczó
over de Hongaarse geschiedenis in mondiaal perspectief

30 oktober 2022

  • Wanneer: 30 oktober 2022, zondag, vanaf 14.00 (De lezing begint om 14.45.)
  • Wat: Lezing
    Ervoor en erna Hongaarse hapjes en drankjes.
  • Waar: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam, Nederland
  • Hoeveel: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro

Hongaarstalige lezing naar aanleiding van de verschijning van een Hongaarstalig boek dat de Hongaarse geschiedenis tussen 1869 en 2022 in mondiaal perspectief plaatst. De spreker is een van de samenstellers ervan.

De lezing is in het Hongaars, maar jullie zijn natuurlijk hartelijk welkom om na afloop (naar verwachting vanaf ongeveer 16.45  uur) iets te komen drinken ter opening van het seizoen.
Onze volgende data zijn: 27 november, 18 december, met (onder voorbehoud) een film en het traditionele kerstconcert.


De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat. Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl. Donaties zijn welkom op rekening nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.