Hongaarstalig gesprek over de film
Those Who Remained

online te zien op 30 april en 1 mei
met Engelse ondertiteling
Gesprek: 9 mei 2021

FILM: tussen vrijdag 30 maart 21.00 en zaterdag 1 mei 21.00, met Engelse ondertiteling (gratis) online te zien dankzij de Hongaarse ambassade in Den Haag, Informatie en registratie: https://haga.mfa.gov.hu/eng/news/30-april-day-of-hungarian-film-those-who-remained

WANNEER: Het Hongaarstalige gesprek vindt op zondag 9 mei 2021.
Aanmelden vanaf 19.15. programma begint om 19.30.

WAT: Hongaarstalig gesprek via Zoom

WAAR: online: Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/88954802913?pwd=Uk5nb3lPdDVpNzFhWHV3ekl1Zi9udz09
Meeting ID: 889 5480 2913, Passcode: 092293, normaal niet nodig)

HOEVEEL: gratis, donaties welkom op onderstaand rekeningnummer

De film is het ontroerende verhaal van twee Holocaust overlevenden, een man van middelbare leeftijd en een jong meisje, die na de oorlog steun zoeken bij elkaar. De verfilming van de roman van Zsuzsa F. Várkonyi was genomineerd voor een Oscar en zat op de shortlist van de 10 beste buitenlandse films. In de hoofdrollen: Károly Hajduk és Abigél Szőke.

Het gesprek over de film zal weliswaar in het Hongaars plaatsvinden, maar we kunnen jullie aanraden om de film te bekijken nu deze gelegenheid wordt geboden (online en gratis) door de Hongaarse ambassade in Den Haag. Vergeet niet te registreren via bovenstaande link bij FILM.

We zijn van plan om meer Nederlandstalige content te plaatsen in de Facebookgroep Amszterdami Magyar szalon, dus zorg dat je ons daar volgt!


De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat. Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl. Donaties zijn welkom op rekening nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.