‘Aangeboren vrijheid’
Episoden uit de Hongaarse vrouwengeschiedenis
Hongaarstalige lezing

25 juni 2023

  • Wanneer: zondag 25 juni 2023, vanaf 14.00 (De lezing begint om 14.45.)
  • Wat: Lezing van Irén Borbála Elekes
    Ervoor en erna Hongaarse hapjes en drankjes.
  • Waar: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam, Nederland
  • Bijdrage: 10 euro, tot 18 jaar: 7 euro

De Hongaarse bibliothecaris, radiomaker en onderzoeker Irén Borbála Elekes houdt zich al decennialang bezig met de geschiedenis van de Hongaarse vrouwenbeweging en vrouwenemancipatie, ze heeft vele artikelen op haar naam staan en stelde verschillende tentoonstellingen samen. Hongaarstalig.

De lezing is in het Hongaars, maar jullie zijn natuurlijk hartelijk welkom om na afloop (naar verwachting vanaf ongeveer 16.30 uur) iets te komen drinken ter afsluiting van het seizoen.


De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat. Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl. Donaties zijn welkom op rekening nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.