Kerstconcert
met het Hongaars Koor Amsterdam
m.m.v. Dóra Tóth en Máté Lachegyi
+ boekenmarkt

11 december 2022

  • Wanneer: 11 december 2022, zondag, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45.
  • Wat: concert + boekenmarkt met ook Nederlandstalige boeken!
    ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris, Hongaarse hapjes
  • Waar: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam, Nederland
  • Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro

Voor het traditionele kerstconcert hebben we weer het Hongaars Koor Amsterdam uitgenodigd, aangevuld door enkele kinderstemmen!
Naast de oude favorieten heeft het koor ook weer nieuwe stukken aan zijn kerstrepertoire heeft toegevoegd (Hongaars en internationaal).

De muzikale leiding is in handen van Máté Lachegyi, die ook op de piano te horen zal zijn. Sopraan Dóra Tóth brengt een deel van Vivaldi’s Laudate pueri ten gehore. Er is ook weer een kort tweetalig literair intermezzo.

We zijn erg blij dat we na drie jaar weer kerst kunnen vieren in het mooie gebouw van het Goethe Instituut.
Voor wie de boekenmarkt van november gemist heeft, zijn er weer boeken te krijgen, onder meer in het Nederlands vertaalde Hongaarse literatuur. Sla je kerstcadeaus in en steun de Salon!
We verheugen ons op de optredens en hopen jullie in groten getale te kunnen verwelkomen!


De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat. Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl. Donaties zijn welkom op rekening nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.