Concert van Lőrinc Barabás jazztrompettist

  • Wanneer: 16 april 2023, zondag
  • Wat: concert

Jazztrompettist Lőrinc Barabás is een bekende Hongaarse jazmusicus en componist. Hij studeerde jazztrompet aan de Franz Liszt Muziekacademie in Boedapest en hield zich daarna aan het SAE Institute in New York met elektronische muziek bezig. Naast de trompet gebruikt hij voor zijn composities ook toetsinstrumenten en elektronische hulpmiddelen Soms creëert hij een meditatieve stemming, dan heeft zijn muziek weer een ritmisch weefsel. Hij beweegt zich vaak op de grens tussen jazz en elektronica, maar op zijn laatste album is hij weer teruggegaan naar een meer klassiek jazzgeluid. Zijn stukken zijn krachtig, bijna filmisch. Hij gelooft dat het mogelijk is om verhalen te vertellen zonder tekst, en dat instrumentale muziek veel meer ruimte biedt voor abstractie en gevoelsvrijheid dan de wereld van de woorden. Hij heeft internationale faam verworven bij evenementen als het Montreaux Jazz Festival en het iTunes Festival in Londen.