Ik spreek geen Hongaars. Kan ik dan ook naar de bijeenkomsten van de Hongaarse Salon Amsterdam komen?
Op het programma van de Salon staan afgewisseld filmvertoningen en live evenementen zoals podiumgesprekken, lezingen, kleinschalige theatervoorstellingen en concerten. De films, die dus om de maand worden vertoond, zijn in het Engels of (minder vaak) Nederlands ondertiteld, tenzij anders aangekondigd. Deze evenementen zijn dus – evenals de concerten – geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in Hongarije en de Hongaarse cultuur maar geen Hongaars spreekt. Gesprekken, lezingen en theatervoorstellingen zijn in principe in het Hongaars. Soms wordt daarbij voor vertolking gezorgd of treedt onze spreker op een ander podium voor een Nederlands publiek op. Dit wordt altijd vermeld in de aankondiging en op onze website.

Hoe kan ik op de hoogte blijven van de activiteiten van de Hongaarse Salon Amsterdam?
Hier kunt u zich aanmelden voor onze tweetalige nieuwsbrief (Hongaars-Nederlands). Als u zich aanmeldt, krijt u in de regel twee berichten per maand: ongeveer een maand voor het evenement een aankondiging, en in de week voor de Salon een herinnering.

Ik ben Hongaars aan het leren, zijn de programma’s van de Hongaarse Salon geschikt voor mij?
Ja, althans zeker voor een deel. De Hongaarse films, die om de maand worden vertond, zijn altijd in het Engels of Nederlands ondertiteld, wat ze zeer geschikt maakt voor wie de taal aan het leren is. Bij de lezingen kunnen gevorderden hun taalkennis oefenen. Bij de boekenmarkten, die een paar keer per jaar worden gehouden, zijn ook jeugdboeken, tweetalige uitgaven, Hongaarse boeken en Nederlandse vertalingen van Hongaarse romans verkrijgbaar. En uiteraard kun je voor en na het programma je Hongaars oefenen met de aanwezige native speakers!

Het aangekondigde programma lijkt mij interessant. Kan ik ook komen als ik geen regelmatige bezoeker van de Salon ben?
Jazeker! De Hongaarse Salon is geen vereniging met vaste leden, maar een organisatie die iedereen de mogelijkheid wil bieden deel te nemen aan Hongaarse culturele evenementen, afgestemd op zijn eigen belangstelling.

Hebben jullie ook programma’s voor kinderen, al dan niet Hongaars sprekend?
De Hongaarse Salon biedt in de regel culturele evenementen voor volwassenen aan.