Om verschillende redenen bezoek ik regelmatig de Hongaarse Salon Amsterdam:
Er worden mooie, interessante Hongaarse films vertoond. Altijd met Engelse ondertiteling dus je hoeft niet (vloeiend) Hongaars te spreken.
Hongaarse schrijvers komen vertellen over hun werk en een aantal keer per jaar is er gelegenheid om Hongaarse boeken te kopen.
Er zijn interessante lezingen over de Hongaarse cultuur en geschiedenis.
Ze organiseren mooie concerten met Hongaarse muzikanten.
Je ontmoet er leuke en gezellige mensen met wie je Hongaars kunt praten onder het genot van Hongaarse hapjes en drankjes.
Ben je liefhebber van Hongarije en de Hongaarse cultuur? Kom ook een keer naar de Hongaarse Salon Amsterdam!

Wim Kersbergen


Magyar szalon is een prachtig initiatief gedragen door enthousiaste vrijwillig(st)ers die de Hongaarse cultuur een warm hart toedragen.
Maandelijks worden interessante middagen georganiseerd in het Goethe-instituut met aandacht voor de Hongaarse cultuur in de breedste zin van het woord. Denk daarbij aan film, literatuur, geschiedenis en kunst.
Naast kunst en cultuur  biedt Hongaars salon ook de mogelijkheid om op informele wijze bij elkaar te komen, met elkaar kennis te maken, gedachten en ideeën met elkaar te delen.
Hongaren in de “diaspora” zoeken elkaar niet altijd op. Magyar szalon biedt een lage drempel om elkaar te ontmoeten, met elkaar kennis te maken en wellicht nieuwe vrienden te maken.

Csikos Peter


Ik kom graag naar het Magyar Szalon.
Voor goede films, boeiende lezingen en prettig gezelschap.
En voor een lekkere taart vooraf en een pogácsa of szendvics achteraf.
En dat allemaal in het Hongaars.
Het Magyar Szalon is voor mij in Nederland de enige plek waar ik Hongaars kan spreken en kan verbeteren.
Als tweede generatie Hongaar spreek ik Hongaars hoe ik deze vanuit huis heb meegekregen, zonder professioneel onderwijs. Dat maakt mij een beetje onzeker om Hongaars te spreken met Hongaren. Ik schrijf ook slecht Hongaars, dus vandaar dit stukje in het Nederlands.
Maar iedereen op Magyar Szalon is aardig en helpt mij een handje door mij te verbeteren zonder uit te lachen. Zo verbeter ik mijn Hongaars en vergroot ik mijn woordenschat.
Want ik ben toch trots dat ik Hongaars spreek!
Veel succes met Magyar Szalon. Ga zo door!

Lepko Laszlo


Door mijn werk ben ik vijf jaar geleden in Hongarije terechtgekomen. De taal heb ik meteen als heel bijzonder ervaren. Sindsdien maak ik er werk van om voornamelijk via zelfstudie stapje voor stapje vooruit te komen. De Hongaarse Salon is voor mij de aangewezen plek geworden waar ik op regelmatige basis persoonlijk contact met de Hongaarse taal en cultuur kan onderhouden. Elke keer opnieuw is het spannend wat ik rechtstreeks in het Hongaars van het programma begrijp. De ene keer kom ik voldaan en vol goede moed thuis, de andere keer overheerst het gevoel dat ik het nooit zal leren. Maar opgeven is nog niet in mij opgekomen. Bijzonder vind ik de sfeer waarin iedereen zichzelf kan zijn, ook degenen die het programma invullen. Mijn wens voor de toekomst is dat de Salon een veilige plek blijft voor mensen die het beste voorhebben met Hongarije en dat ze er met elkaar onbevangen kunnen spreken over dat wat hen dierbaar is.

Ad Bakker