Kerstconcert

met Katalin Tarnai (mezzosopraan),
Anna Franciska Heibl (klavecimbel) en het
Hongaars Koor Amsterdam

WANNEER: zondag 9 december 2018 vanaf 14.00.

christmas musicKatalin Tarnai is zangeres en muziekdocent. Ze kreeg haar opleiding in Pécs, Miskolc en in Finland, op dit moment studeert ze kunsttherapie. Ze heeft gezongen bij verschillende internationale koren, waaronder het met een Grammy bekroonde Eesti Filharmoonia Kammerkoor in Estland. Op dit moment werkt ze met verschillende ensembles voor oude muziek en neemt deel aan projecten voor hedendaagse muziek. Daarnaast leidt ze muzikale bijeenkomsten voor kinderen, geeft stemvorming aan volwassenen en werkt als therapeut bij het Blindeninstituut in Boedapest.

Anna Heibl haalde in 2009 haar diploma als docent en uitvoerend musicus voor piano in Szeged, in 2013 studeerde ze af bij de afdeling oude muziek van de Hochschule für Musik und Theater München. en in 2016 sloot ze een masterstudie klavecimbel af aan de Anton Bruckner Privatuniversität in Linz. Momenteel doceert werkt ze als docent piano en klavecimbel aan de Kodály Muziekschool in Kecskemét.

Zij brengen werken van Byrd, Monteverdi, Schütz, Buxtehude, J.S.Bach, Händel, Vivaldi en anderen.

Ook het Hongaars Koor Amsterdam, dat in zijn driejarig bestaan al ruime bekendheid heeft verworven, is weer van de partij. Het koor heeft zijn repertoire verder uitgebreid met nieuwe Hongaarse en internationale koorwerken. De muzikale leiding is in handen van Máté Lachegyi.