FILM: My mother and other loonies in the family

WANNEER: 24 september 2017, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45.

WAT: film van Ibolya Fekete (2015), 113 min.
ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris,hapjes verkrijgbaar

WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470
routebeschrijving: www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm

HOEVEEL: Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

anyam-es-mas-futobolondokEen verhaal van vier generaties, die gevolgd worden vanaf ongeveer 1900 tot 2000. De moeder wordt vierennegentig jaar oud en verhuist zevenentwintig keer in haar leven. Zij heeft een onstuimig karakter en een goed ontwikkeld gevoel voor gevaar. Ze sleept haar man en dochter door het hele land als ze gevaar ruikt. En gevaar is er in de twintigste eeuw, zo overleven ze twee wereldoorloge, de opstand van 1956 en nog veel meer. Maar ze laten door al dit hun goede humeur niet bederven, waar ze ook terechtkomen bij hun eeuwige verhuizingen. „…vermakelijk, mooi en diepzinnig tegelijk” (Filmtett).

Naast een aantal grootheden (Juli Básti, Mari Csomós, Andrea Spolarics, Eszter Ónodi, Tibor Gáspár) acteert ook dichteres Anna Szabó T., die in 2013 in de Salon te gast was! De film wordt vertoond met toestemming van rechthebbende Cinemafilm. Vanaf 12 jaar.

Als opening van het seizoen een vrij recente film die zowel bij bioscoopbezoekers als bij critici enthousiaste recensies heeft uitgelokt.