Film: Final Cut van György Pálfi

FILM: Final Cut
van György Pálfi

WANNEER: 17 januar 2016, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45.

WAT: film van György Pálfi (2012), 80 min.
ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris, hapjes verkrijgbaar

WAAR: Goethe Intézet Amsterdam, Herengracht 470
útleírás: www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm

HOEVEEL: Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

final_cut_header

Het procedé achter Final Cut word ook wel filmrecycling genoemd: de regisseur monteerde korte stukjes uit bestaande films naast elkaar en maakte daaruit een nieuwe. Hij gebruikte dit idee ook om een film te kunnen maken op een moment dat er problemen waren bij de subsidiëring. Hij koos 450 films uit om daaruit het de rode draad van het verhaal te construeren. Het zal niemand verrassen dat het basisconflict gebaseerd is op de ontmoeting van man en vrouw en de situatie van een relationele driehoek met de inherente jaloezie. Pálfi haalde de films helemaal uit elkaar, inventariseerde de scènes bijna beeld voor beeld en vormde uit een selectie daarvan een verhaal.
Final cut is vertoond op verschillende grote filmfestivals, waaronder Cannes en New York.
György Pálfi is een van de bekendste en origineelste Hongaarse filmmakers van dit moment. Hij is ook de regisseur van Hukkle, die eerder in de Hongaarse Salon te zien was. De film wordt vertoond met toestemming van de maker.

De vertoning van de film Final Cut is een bijzondere gelegenheid, al was het omdat de film vanwege de ingewikkelde situatie met de rechten niet in de bioscoop vertoond wordt.