Kerstconcert

Kerstconcert
m.m.v. Hongaarse musici en het
Hongaars Koor Amsterdam

WANNEER  zondag 13 december 2015. vanaf 14.00. Het concert begint om 14.45!
WAT              Koncert, ervoor en erna Hongaarse lekkernijen, met bijzondere aandacht voor de kerstspecialiteiten!
WAAR           Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470 – routebeschrijving: www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm
HOEVEEL    Bijdrage: 9 euro, t/m 18 jaar: 7 euro, inclusief 1 drankje!

Bij ons kerstconcert van dit jaar maken jonge Hongaarse musici hun opwachting, die in Nederland werken of studeren. Ook zal het ruim 1 jaar geleden opgerichte Hongaars Koor Amsterdam van de partij zijn met koormuziek voor Kerst.
Kinga Szilágyi (saxofoon) brengt samen met de andere leden van het Saxofoonkwartet van het Fontys Hogeschool te Tilburg (Astrid Boekel, Nicole Groenendijk és Sonja Oberkofler) klassieke en lichte stukken die voor het instrument geschreven dan wel bewerkt zijn.
Enikő Magyar (altviool) és Nóra Dudás (piano) spelen Hebräische Melodieen van Joseph Joachim en muziek van Schumann, waarna de pianiste en organiste pianomuziek in de kerstsfeer ten gehore zal brengen.
Het Hongaars Koor Amsterdam heeft koorwerken voor Kerstmis op het programma uit de muziekliteratuur van de Middeleeuwen tot nu. Het koor zingt onder leiding van Orsi Burján.

We hopen jullie weer een plezier te doen met een evenement dat ook zonder kennis van de Hongaarse taal toegankelijk is. We bieden altijd graag een podium aan Hongaarse artiesten die in Nederland wonen en werken. Het Hongaars Koor Amsterdam willen we graag feliciteren met zijn 1 jarig bestaan!
Om in de kerstsfeer te komen ook Hongaars kerstgebak in het café van de Salon!
Daarnaast beperkte boekenmarkt voor wie de editie van november gemist geeft.

Volgende datum: 17 januari 2015.

SONY DSC

De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat. Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl
Donaties zijn welkom op rek. nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.