Hongaarstalig gesprek over Homecoming (1945) met deelname van Gábor T. Szántó

WANNEER: zondag 17 januari 2020. Aanmelden vanaf 14.30. programma begint om 14.45.

WAT: Hongaarstalig gesprek via Zoom, waaraan ook Gábor T. Szántó, de auteur van het verfilmde verhaal en scenarist van de film zal deelnemen!

Opname

Hongaarstalig gesprek over de film die ook de Nederlandse bioscopen heeft veroverd en op het filmfestival Film by the Sea in Vlissingen de prijs voor beste literatuur verfilming won.

Wel beschikbaar in het Nederlands is het verhaal ‘1945’ van Gábor T. Szántó, waarop de film gebaseerd is. Beide behandelen de gebeurtenissen in een Hongaars dorp waar in het genoemde jaar twee Joden terugkeren – tot paniek van de inwoners, die bijna allemaal iets van de eigendommen van de gedeporteerde joden in bezit hebben genomen. Het verhaal is opgenomen in de bundel Waar woont de haat? en was onderwerp van gesprek met vertaalster Antje Koelewijn bij de presentatie daarvan tijdens het gemeenschappelijke evenement van de Hongaarse Salon en de Nederlandse PEN in De Balie in oktober 2020.