FILM: Kills on Wheels

WANNEER: 18 maart 2018, vanaf 14.00.
Programma begint om 14.45.

WAT: film van Attila Till (2016), 103 min.
ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris, hapjes verkrijgbaar

WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470
routebeschrijving: www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm

HOEVEEL: Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

tiszta szivvel

Twee gehandicapte jongens sluiten vriendschap met een huurmordenaar die in een rolstoel zit. en komen zo in dienst van de maffia. De personages hebben niets te verliezen, al is in dit avontuur niets wat het lijkt. Fantasie en werkelijkheid lopen in elkaar over; terwijl de hoofdrolspelers in het ene vuurgevecht na het andere terechtkomen, maken we kennis met de uitdagingen van het leven in een rolstoel. Verder zien wij ook hoe een in de steek gelaten zoon zijn vader vergeeft.

De film vertelt een strak verhaal, laat uitstekend acteerwerk zien en laat de kijker lachen en nadenken, Attila Till, regisseur en scenarist zegt: “Ik vond het interessant om een film te maken over de wereld van gehandicapten, waarin hun leven niet door acteurs wordt gespeeld maar zij zelf de kans krijgen om zich te presenteren en zelf de helden zijn. De hoofdrolspeler van de film zijn in het echte leven ook mensen met een lichamelijke beperking, zij laten hun eigen leven en, hun lichaam zien, ze vertellen hun eigen verhaal in het kader van een bijzonder vertelling.”

De film heeft het hart op de juiste plaats, als je dat van een film kunt zeggen. Je kunt hem zien als thriller en als komedie, maar zeker ook als kwaliteitsdrama.
Vertoond met toestemming van de Hungarian National Film Fund.