Aranyalma Páros – Zenés mesedélután kicsiknek és nagyoknak

Duo Aranyalma

met muzikaal sprookjesprogramma voor jong en oud

 

WANNEER zondag 17 april 2016 vanaf 14.00. Het programma begint om 14.45!
WAT Programma van volksmuziekduo Aranyalma – ervoor/erna Hongaarse hapjes voor kleine en grote mensen!
WAAR Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470
HOEVEEL Bijdrage: 9 euro, t/m 18 jaar: 7 euro, inclusief 1 drankje!

Het duo Aranyalma (Gouden appel, een veelvoorkomend element in sprookjes) put uit de rijkdom van de Hongaarse volkssprookjes en volksmuziekvoor hun puzikale sprookjesprogramma bestemd voor kinderen en volwassenen. In hun voorstelling wordt gezongen en gedanst, en naast de muziek verschijnt de herdersjongen van koning Matthias, die zijn schapen kwijtraakt en weer terugvindt, en zelfs een ‘echte’ geit. Voor het ensemble is het bewaren en verder ontwikkelen van de culturele erfenis uit de Hongaarse volkskunst.
De leden zijn Bernadett Gebri és Zsolt Vaskó. Bernadett heeft een prachtige stem en begeleidt zichzelf op kobza en saz, Zsolt bespeelt allerlei blaasinstrumenten uit de Hongaarse volksmuziek van doedelzak tot allerlei fluiten, en hij laat het publiek ook kennismaken met andere instrumenten, zoals de mondharp. Musicerend bij verschillende ensembles voor volksmuziek en improviserende muziek (ensemble Madárdal, Hongaars Doedelzakorkest, Hongaars Draailierorkest, Orkest György Szabados, Vízöntő) hebben ze op veel plaatsen in de wereld opgetreden van Taiwan tot de Verenigde plaatsen.

aranyalmaarckep
In de maand waarin de Salon 8 jaar bestaat, vindt weer onze jaarlijkse familiemiddag plaats.