Waar woont de haat?online gesprek met de auteurs van de bundel

WANNEER: zondag 18 april 2021. Aanmelden vanaf 19.15. programma begint om 19.30.

WAT: Hongaarstalige programma via Zoom

Opname

eze keer praten we met de auteurs van de bundel Waar woont de haat?, die in oktober 2020 bij Uitgeverij Jurgen Maas verscheen. Hierin heeft Vertaler Mari Alföldy samen met literatuurwetenschapper Viacheslav Sereda eenentwintig verhalen en essays rond dit thema bijeengebracht uit de Hongaarse literatuur van de afgelopen jaren, waarin schrijvers intolerantie en sociaal onrecht aan de kaak stellen en pleiten voor compassie en solidariteit. We hoopten hiermee iets tegenover het beeld te stellen dat in de Nederlandse media naar boven komt, waarin het vaak over uitsluiting, xenofobie en extreem nationalisme gaat. Na het evenement in oktober in De Balie met journalisten en de vertalers willen we nu graag de auteurs zelf aan het woord laten. Het gesprek vindt plaats in het Hongaars, maar met simultaanvertolking naar het Engels. Bij verzending van de aankondiging staan Ádám Nádasdy, Krisztina Tóth, András Gerevich, Gábor Zoltán, Kriszta Bódis György Spiró en Lajos Parti Nagy op de lijst van deelnemers!