Leave/Stay – Nederlandse episode

Leave/Stay – Nederlandse episode
Nederlandse première

Wanneer   19 juni 2016, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45.
Wat             film van Csaba Bogádi (2016), 30 min. HONGAARS GESPROKEN, ENGELS ONDERTITELD! + gesprek meg de regisseur en andere medewerkers, (in het Hongaars, bij behoefte
Nederlandse samenvattingen), ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris,hapjes
Waar          Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470 – www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm
Hoeveel    Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

menjek-maradjak

Menjek/Maradjak (Zal ik gaan/Zal ik blijven) is een documentaireserie over de nieuwe mobiliteit van jonge Hongaren. Na de aflevering over Londen, uitgekomen in 2014, maakte de in Den Haag wonende Hongaarse regisseur Csaba Bogádi opnamen in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De film laat de in de vorm van parallelle interviews de dilemma’s en motieven zien van jonge Hongaren in Nederland, maar maakt behalve de woonplaatskeuze ook identiteit tot thema: we zien ook de zoektocht van de geïnterviewden rondom de vragen ‘waar kom ik vandaan’, ‘wie ben ik’, ‘wat maakt mij tot wie ik ben’. De documentaire laat zien hoe het is om als niet-Nederlander in Nederland te wonen en te werken, hoe het is om hier ’toevallig’ terecht te komen. We delen het land Nederland, maar kunnen we ook onze gevoelens delen over wie wij zijn? Uiteindelijk gaat het niet alleen over Hongaren maar veel breder over het leven in de 21ste eeuw.
De film is tot stand gekomen als coproductie van het filmproductiebureau Speak Easy Project uit Budapest en Lonely Film uit Den Haag, met medewerking van László Józsa, Balázs Imre Loránd en Csaba Hernáth. Het project is bekroond met de Higlights of Hungary- en de Erasmus Euro Media-prijs.