FILM: Swing (20 september 2015)

FILM: Swing (20 september 2015)

WANNEER: 20 september 2015, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45.

WAT: Swing, romantische komedie van Csaba Fazekas (2014), 117 min.
ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris, hapjes verkrijgbaar

WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470

HOEVEEL: Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

Drie muzikale vrouwen van uiteenlopende leeftijden, die om verschillende redenen de wanhoop nabij zijn, komen elkaar tijdens een regenachtige nacht tegen in een bar. De oude barzangeres neemt hen onder haar hoede en samen richten ze het snabbelorkest Swing Angels op, waarbij ook een opzichtig uitgedoste dragqueen. een belangrijke rol speeltl. Onder leiding van een strenge manager gaat het vrouwentrio in jaren-vijftig-stijl ’s zomers langs de vakantieoorden aan het Balatonmeer toeren. Kunnen de dames deze kans aangrijpen?

Het bitterzoete verhaal van deze kwalitatieve publieksfilm volgt de beste tradities van het genre, maar wat de film vooral de moeite waard maakt, is het betoverende spel van de drie diva’s van Hongaarse film, Mari Törőcsik, Eszter Csákányi és Eszter Ónodi (uitstekend aangevuld door de jonge Franciska Törőcsik), en János Kulka als travestiet is onvergetelijk! Vanaf 12 jaar.

swing