Familieprogramma, animatiefilm: Vuk (31.05.2015)

FAMILIEPROGRAMMA

VUK

animatiefilm, Engels ondertiteld

Attila Dargay is de grootmeester van de Hongaarse animatie. Zijn film Ludas Matyi stond in 2013 op het programma van de Hongaarse Salon. In 1981 maakte hij een bewerking van een van de bekendste boeken van István Fekete, een in Hongarije alom gelezen schrijver van jeugdromans en dierenverhalen.Generaties Hongaren zijn groot geworden met het verhaal van het vosje Vuk, hetzij als boekenheld hetzij als animatiefiguur.

Als zijn ouders worden gedood bij een jachtpartij, wordt het dartele, slimme vosje opgevoed door zijn oom Karak. Hij wordt een dappere vos en een goede jager, die ook snel zijn bruid vindt. Bij een drijfjacht offert Karak zijn leven op voor Vuk en zijn gezinnetje. Zij erven niet alleen Karaks veilige hol maar hun verdere leven wordt ook bepaald door de wijsheid die ze van hem hadden geleerd.

De stemmen zijn ingesproken door een keur van Hongaarse acteurs waaronder Péter Haumann, die in 2014 te gast was in de Salon.

WANNEER: zondag 31 mei 2015, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45.

WAT: VUK, film van Attila Dargay (1981), 74 min.
ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris hapjes verkrijgbaar

WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470
routebeschrijving: www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm

HOEVEEL: Bijdrage: 9 euro, t/m 18 jaar: 7 euro, inclusief 1 drankje!

facebooksmall Evenement op Facebook

Voor jong en oud, en speciaal voor iedereen die wil kennismaken met een van de favorieten van generaties Hongaren!