Kerstconcert

met Katalin Tarnai (mezzosopraan),
Anna Franciska Heibl (klavecimbel) en het
Hongaars Koor Amsterdam

WANNEER: zondag 9 december 2018 vanaf 14.00.
Het concert begint om 14.45.

WAT:  Concert, ervoor en erna Hongaarse lekkernijen,
met bijzondere aandacht voor de kerstspecialiteiten.
+ kleine boekenmarkt, met o.a. Hongaarse literatuur in vertaling.

WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470
routebeschrijving: www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm

HOEVEEL: Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

christmas musicKatalin Tarnai is zangeres en muziekdocent. Ze kreeg haar opleiding in Pécs, Miskolc en in Finland, op dit moment studeert ze kunsttherapie. Ze heeft gezongen bij verschillende internationale koren, waaronder het met een Grammy bekroonde Eesti Filharmoonia Kammerkoor in Estland. Op dit moment werkt ze met verschillende ensembles voor oude muziek en neemt deel aan projecten voor hedendaagse muziek. Daarnaast leidt ze muzikale bijeenkomsten voor kinderen, geeft stemvorming aan volwassenen en werkt als therapeut bij het Blindeninstituut in Boedapest.

Anna Heibl haalde in 2009 haar diploma als docent en uitvoerend musicus voor piano in Szeged, in 2013 studeerde ze af bij de afdeling oude muziek van de Hochschule für Musik und Theater München. en in 2016 sloot ze een masterstudie klavecimbel af aan de Anton Bruckner Privatuniversität in Linz. Momenteel doceert werkt ze als docent piano en klavecimbel aan de Kodály Muziekschool in Kecskemét.

Zij brengen werken van Byrd, Monteverdi, Schütz, Buxtehude, J.S.Bach, Händel, Vivaldi en anderen.

Ook het Hongaars Koor Amsterdam, dat in zijn driejarig bestaan al ruime bekendheid heeft verworven, is weer van de partij. Het koor heeft zijn repertoire verder uitgebreid met nieuwe Hongaarse en internationale koorwerken. De muzikale leiding is in handen van Máté Lachegyi.

Weer een programma voor iedereen, taalkennis is niet nodig! Laat je in de kerstsfeer brengen door dijt bijzondere concert met oude muziek en internationale en Hongaarse kerstliederen. Aan toepasselijke sfeer wordt ook bijgedragen door het Hongaars kerstgebak van Éva, favoriet bij terugkerende bezoekers van de Salon!
Voor wie de boekenmarkt van november gemist geeft zijn er weer boeken te krijgen, onder meer in het Nederlands vertaalde Hongaarse literatuur! Sla nog je kerstcadeaus in en steun de Salon.
Volgende datum: 20 januari 2019.


De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat.
Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl.
Donaties zijn welkom op rekening nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.