Ádám Nádasdy
dichter, literair vertaler, taalkundige, publicist
Hongaarstalig gesprek

WANNEER: 14 oktober 2018, vanaf 14.00.
Programma begint om 14.45

WAT: Podiumgesprek in het Hongaars
ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris, hapjes verkrijgbaar

WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470
routebeschrijving: www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm

HOEVEEL: Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

nadasdy-adamÁdám Nádasdy was in 2009 bij de Salon te gast met een lezing over de Finoegrische wortels van de Hongaarse taal. Nu willen we deze veelzijdige man de kans geven zich van al zijn verschillende kanten te laten zien. Over al zijn uiteenlopende activiteiten wordt hij geïnterviewd door Mari Alföldy en hij leest gedichten voor. In het Hongaars!

Dit evenement is helaas alleen voor Hongaarssprekenden.
Op 11 november staat de historische thriller Budapest Noir op het programma, die we in maart hebben moeten uitstellen. Dit in combinatie met onze traditionele boekenmarkt, waar ook Hongaarse literatuur in Nederlandse vertaling verkrijgbaar is.


De Hongaarse Salon Amsterdam organiseert Hongaarse culturele evenementen, die één keer per maand op zondagmiddag plaatsvinden op het Goethe Instituut. Afgewisseld staan filmvertoningen en live evenementen (theater, lezing, podiumgesprek) op het programma, zo mogelijk om en om. De organisatie wordt door vrijwilligers gedaan, uit de entreegelden worden de kosten betaald. De films zijn Nederlands of Engels ondertiteld, de lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig. Voor het programma is koffie en thee verkrijgbaar, na afloop kan bij een borrel worden nagepraat.
Info: www.hongaarsesalon.nl, aanmelding mailinglist: info@magyarszalon.nl.
Donaties zijn welkom op rekening nr NL58 ABNA 0406 6848 20, ABN AMRO, t.n.v. Stichting Hongaarse Salon Amsterdam.