Film: Parkeerterrein (2014) Met Engelse ondertitels

WANNEER: 26 mei 2019, zondag, vanaf 14.00. Programma begint om 14.45. Duur: 92 min

WAT: film van Bence Miklauzic, ervoor/erna: cafetaria open, koffie, thee, gebak, wijn, fris,hapjes verkrijgbaar

WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470, 1017 CA Amsterdam, Nederland

BIJDRAGE: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

>>plan je reis

Parkeerterrein: een kleine wereld op een onbebouwd perceel tussen de appartementengebouwen van Boedapest, waar de parkeerwacht met de bijnaam Legionair de dienst uitmaakt. Hij woont er het hele jaar in zijn caravan en doet alles om de chaos van de buitenwereld buiten zijn eilandje van rust te houden.

Zijn idylle wordt verstoord wanneer Imre, de rijke zakenman in zijn goudkleurige Ford Mustang het terrein op rijdt en de enige parkeerplaats uitkiest waar hij niet mag staan. De twee koppige macho’s komen tegenover elkaar te staan en er ontstaat een oorlog, waarbij hun conflict niet zo zeer een westernduel is maar een botsing van levensvisies.

Bij hun strijd worden de twee eenzame mannen geconfronteerd met de leugens van hun leven en de pijnlijke trauma’s uit hun verleden. De film, die met een klein budget is gemaakt en op één plek is opgenomen, behandelt universele vragen te midden van een eenvoudig decor. Recensenten roemen het spel van de acteurs en het scenario heeft in Cannes de ScripTeasten-prijs gewonnen.


Op 23 juni hebben we een Hongaarstalig evenement met dichter/muzikant Péter Závada. Onze programma’s zijn ook terug te vinden op onze website www.hongaarsesalon.nl en ook op Facebook.

Mari Alföldy en de organisatoren