Podiumgesprek met vertalers van Hongaarse literatuur

WANNEER: zondag 21 januari 2017. vanaf 14.00.
Het programma begint om 14.45.

WAT: Podiumgesprek, ervoor en erna Hongaarse lekkernijen,
+ boekenmarkt met Hongaarse literatuur in vertaling!

WAAR: Goethe Instituut Amsterdam, Herengracht 470
routebeschrijving: www.goethe.de/ins/nl/ams/knt/anf/nlindex.htm

HOEVEEL: Bijdrage: 9 euro, tot 18 jaar: 7 euro (inclusief één drankconsumptie)

szalon-forditasokEen gesprek met vertalers van Hongaarse literatuur stond al lang op ons verlanglijstje. Dit werd nu mogelijk gemaakt doordat deze maand de Vertalersvakschool een workshop voor deze vertalers organiseert in Amsterdam, onder leiding van Mari Alföldy. Na die week zullen zij in de Salon hun ervaringen met ons delen en met elkaar in gesprek gaan over Hongaarse literatuur, de door hen vertaalde boeken, de moeilijkheden van het vertalen van Hongaarse literatuur in het Nederlands en wat zij en het publiek nog interessant vinden.

Aangezien het om vertalingen in het Nederlands gaat door Nederlandse vakbeoefenaren, hebben we ervoor gekozen om het gesprek in het Nederlands te voeren, met als voordeel dat we het evenement daarmee ook openstellen voor alle liefhebbers van Hongaarse literatuur, de lezers van die vertalingen.