Ik spreek geen Hongaars. Kan ik dan ook naar de bijeenkomsten van de Hongaarse Salon Amsterdam komen?
Op het programma van de Salon staan afgewisseld filmvertoningen en podiumgesprekken dan wel lezingen. De lezingen en gesprekken zijn in principe Hongaarstalig, maar de films, die dus om de maand worden vertoond, zijn in het Engels of Nederlands ondertiteld, tenzij anders aangekondigd. Deze evenementen zijn dus geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in Hongarije, de Hongaarse cultuur en in het bijzonder de filmkunst, maar geen Hongaars spreekt. Daarnaast proberen we sprekers die we vanuit Hongarije uitnodigen ook een podium voor een Nederlands publiek te bezorgen bij andere culturele organisaties . Dergelijke aansluitende evenementen kondigen we, indien van toepassing, ook op onze website aan.

Hoe kan ik regelmatig op de hoogte blijven van de activiteiten van de Hongaarse Salon Amsterdam?
Hier kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Ik ben Hongaars aan het leren, zijn de programma’s van de Hongaarse Salon geschikt voor mij?
Ja, althans zeker voor een deel. De Hongaarse films, die om de maand worden vertond, zijn in principe altijd in het Engels of Nederlands ondertiteld, wat ze zeer geschikt maakt voor wie de taal aan het leren is. Bij de lezingen kunnen gevorderden hun taalkennis oefenen. Bij de boekenmarkten, die een paar keer per jaar worden gehouden, zijn ook jeugdboeken, tweetalige uitgaven, Hongaarse boeken en Nederlandse vertalingen van Hongaarse romans verkrijgbaar. En uiteraard kun je voor en na het programma je Hongaars oefenen met de aanwezige native speakers!

Het aangekondigde programma lijkt mij interessant. Kan ik ook komen als ik geen regelmatige bezoeker van de Salon ben?
Jazeker! De Hongaarse Salon is geen vereniging met vaste leden, maar een organisatie die iedereen de mogelijkheid wil bieden deel te nemen aan Hongaarse culturele evenementen, afgestemd op zijn eigen belangstelling.

Mijn kinderen spreken geen Hongaars, hebben jullie ook een programma-aanbod voor hen?
De Hongaarse Salon biedt in de eerste plaats culturele evenementen voor volwassenen aan. Van tijd tot tijd organiseren we ook familieprogramma’s, die echter of Hongaarstalig zijn of uit een Hongaarse gezinsfilm met ondertiteling bestaan, praktisch altijd in het Engels. Voor kinderen die geen Hongaars spreken en geen Engels lezen, zijn die alleen te volgen wanneer het om een film met weinig tekst gaat. Wanneer dat het geval is, wordt dat speciaal aangekondigd in ons actuele programma-aanbod.